dinsdag, 12 november 2019
   
Wat vindt u onder Persoonlijke beschermingsmiddelen?
Werken moet zo veilig mogelijk gebeuren. Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn daarom niet meer weg te denken op de werkvloer. Het is dan ook van groot belang dat veiligheid van u en uw medewerker op de werkvloer voorop staat.

Rasch safety@work biedt u een compleet assortiment van persoonlijke beschermingsmiddelen. Wij komen u graag vrijblijvend adviseren.

Hoofdbescherming
Wanneer er binnen uw bedrijf een risico bestaat dat het hoofd wordt blootgesteld aan gevaren die tot verwondingen kunnen leiden is het dragen van hoofdbescherming noodzakelijk.

Adembescherming
Op sommige werkplekken bestaat de mogelijkheid dat de lucht verontreinigd is. Het is dan absolute noodzaak voor de gezondheid van u en uw personeel de ademhalingswegen zo goed mogelijk te beschermen tegen de schadelijke invloeden van stofdeeltjes, rook, gassen en dampen die zich in de omgevingslucht bevinden. In ons assortiment vindt u de volgende ademhalingsbescherming:
- Kwartmaskers (alleen mond en neus wordt bedekt )
- Halfgelaatmaskers ( mond, kin en neus worden bedekt)
- Volgelaatmaskers ( alles wordt bedekt ook de ogen)

Oogbescherming
In talloze arbeidsomstandigheden lopen de ogen gevaar o.a. door thermische, chemische of mechanische stralingsrisicoís. Door deze risicoís loopt u en uw personeel kans op ernstig letsels variŽrend van oogirritatie, oogontsteking tot zelfs volledige blindheid. Om dit te voorkomen bieden wij o.a.:
- Veiligheidsbrillen (biedt bescherming tegen kleine en grote deeltjes)
- Ruimzichtbrillen (beschermt tegen stof en spatten van zuren of chemicaliŽn)
- Diverse bezoekersbrillen ook wel overzetbril geschikt voor lichte werkzaamheden
- Gelaatsscherm (beschermt tegen impact van deeltjes, stralingshitte, agressieve chemische stoffen)
- Lasbrillen (wordt enkel gebruikt bij het lassen met gas of bij snijbranden)

Gehoorbescherming
Ongemerkt werken er vele mensen in een lawaaierige omgeving. Teveel lawaai heeft tot gevolg dat de haarcellen die in het oor zitten blijvend beschadigd kunnen raken. Daarom is het een absolute noodzaak dat de oren goed worden beschermd. Dit kunt u voorkomen door o.a. gebruik te maken van:
- Moldex gehoorkappen (voor uitwendig gebruik)
- Moldex oorpluggen (voor inwendig gebruik)